
Μία απλή και γρήγορή συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες!
Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. ζυμαρικά (φιογκάκια)
- 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
- 200 γρ. βραστό ζαμπόν σε μια φέτα
- 200γρ. φιλέτο γαλοπούλας ή κοτόπουλου σε μια φέτα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
- 6-7 κουταλιές της σούπας λάδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Κόβετε σε λωρίδες τις καθαρισμένες πιπεριές.
Στη συνέχεια κόβετε μερικές σε κυβάκια, ενώ τις υπόλοιπες τις κρατάτε για το γαρνίρισμα.
Κόβετε το ζαμπόν και το φιλέτο γαλοπούλας σε κύβους, αφαιρώντας το τυχόν λίπος και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τις πιπεριές.
Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε καλά, την μουστάρδα με το υπόλοιπο λάδι και το ξύδι.
Βράζετε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες που βρίσκονται στο πακέτο, προσθέτοντας στο νερό
αλάτι και μια κουταλιά λάδι.
Όταν είναι έτοιμα τα φιογκάκια, τα ρίχνετε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια ρίχνετε το dressing που ήδη έχετε ετοιμάσει (με τη μουστάρδα το λάδι και το ξίδι), αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύετε την σαλάτα καλά και την γαρνίρετε με λωρίδες πιπεριές και φυλλαράκια μαϊντανού.
Καλή επιτυχία
0 comments on "Πικάντικη σαλάτα με δύο είδη αλλαντικών"