7 light cocktails για τέλεια σιλουέτα

7 Best Low-Calorie Cocktails-1

Το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού και των διακοπών μας είναι τα πολυαγαπημένα σε όλους μας κοκτέιλ. Ωστόσο, καλό θα είναι πριν αποφασίσουμε να τα εντάξουμε στην καθημερινότητα των διακοπών μας, να προσέξουμε τη θερμιδική τους αξία. Τα περισσότερα κοκτέιλ υπερβαίνουν τις 300 θερμίδες ανά τεμάχιο. Για να μην υπάρχουν τύψεις σας έχουμε ετοιμάσει κάποιες συνταγές με κοκτέιλ, που μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και μόνοι σας, με λιγότερες από 200 θερμίδες.
1. Paloma (166 θερμίδες):
7 Best Low-Calorie Cocktails-2
Υλικά:
Αλάτι κοσέρ
1 σφήνα γκρέιπφρουτ
1/4 κούπας χυμού γκρέιπφρουτ
1 κ.σ φρέσκο χυμό λάιμ
1 κ.γ ζάχαρη
1/4 κούπας μεσκάλ η τεκίλα
1/4 κούπας σόδα
Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε λίγο αλάτι σε ένα πιάτο και τρίβουμε το μισό χείλος του γυάλινου ποτηριού στην σφήνα του γκρέιπφρουτ και το άλλο μισό στο αλάτι. Συνδυάζουμε τον χυμό γκρέιπφρουτ, χυμό λάιμ, και την ζάχαρη στο ποτήρι.
2. Martini με ρόδι:
Υλικά:
Βότκα
Χυμός ροδιού χωρίς ζάχαρη
Ανθρακούχο νερό,
Φέτα πορτοκαλιού
Σπόροι ροδιού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα σέικερ γεμάτο με πάγο, ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη γαρνιτούρα. Ανακινούμε καλά για 5 δευτερόλεπτα.
2. Αδειάζουμε σε ένα ποτήρι μαρτίνι και γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού.
3. Gimlet (178 θερμίδες):
Υλικά:
1/4 φλιτζάνι τζιν
1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ τριαντάφυλλου ή για γεύση
1 φέτα λάιμ
Εκτέλεση:
1. Σε ένα ποτήρι κοκτέιλ γεμάτο με πάγο, ενώνουμε το τζιν και το χυμό λάιμ,
ανακατεύουμε καλά το ρόφημα και το γαρνίρουμε με το λάιμ.
7 Best Low-Calorie Cocktails-3
4. Gin με tonic(148 θερμίδες) :
Υλικά:
60 mL gin
60 mL tonic
120 mL σόδα
1 λάιμ σφήνα
Πάγος
Εκτέλεση:
1. Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο. Προσθέτουμε το τζιν, το τόνικ και τη σόδα .
Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με το λάιμ ή στρίβουμε. Απολαμβάνουμε!
5. Κοκτέιλ με καρπούζι και σαμπάνια (κάτω από 150 θερμίδες) :
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι σαμπάνια
1/2 φλιτζάνι χυμό καρπούζι
Λίγο λάιμ
Πάγος
Εκτέλεση:
1. Κόβουμε σε φέτες και πολτοποιούμε το καρπούζι σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ. Χρησιμοποιώντας ένα διχτυωτό σουρωτήρι σπρώχνουμε τον
πουρέ του καρπουζιού με ένα κουτάλι και βεβαιωνόμαστε ότι έχουν αφαιρεθεί όλοι οι σπόροι.
2. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι στραγγισμένο χυμό καρπουζιού σε ένα ποτήρι κρασιού. Προσθέτουμε λίγο στυμμένο λάιμ. Συμπληρώνουμε με σαμπάνια
(κάτι όχι πολύ γλυκό). Αφήνουμε την αφρώδες σαμπάνια να καθίσει και συμπληρώνουμε ξανά.
6. Mohito με βατόμουρα και μέντα (127 θερμίδες) :
Υλικά:
6 ή 7 φρέσκα βατόμουρα
4 φύλλα φρέσκιας μέντας
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
Παγάκια
3 κουταλιές της σούπας ρούμι
2/3 φλιτζάνι ανθρακούχο νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τα βατόμουρα , τα φύλλα μέντας και το χυμό λάιμ στον πάτο του ποτηριού μας.
2. Ανακατεύουμε έτσι ώστε όλα τα σμέουρα και τα φύλλα μέντας να θρυμματιστούν, προσθέτουμε πάγο και ρίχνουμε μέσα το ρούμι, το ανθρακούχο νερό και το μέλι (ανακατεύουμε πρώτα το μέλι με ζεστό νερό, ώστε το μέλι να μπορεί να αναμιχθεί εύκολα στο μοχίτο χωρίς να σβολιάσει).
3. Προσθέτουμε μερικά επιπλέον φύλλα μέντας και σμέουρα εάν θέλουμε. Γαρνίρουμε με τη φλούδα λαιμ και απολαμβάνουμε!
7. Espresso Martini ( 150 θερμίδες) :
Υλικά:
Μια κάψουλα espresso κρύο
30 mL λικέρ με γεύση καφέ
30 mL βότκα
Εκχύλισμα βανίλιας
Απλό σιρόπι χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και ανακινούμε πολύ καλά. Περνάμε στην συνέχεια το ποτό πρώτα σε ένα λεπτό σουρωτήρι , αν είναι εύκολο.
2. Στην συνέχεια, τοποθετούμε το ποτό μας σε ένα ποτήρι ψηλό.
Είναι πολύ σημαντικό όταν προσέχουμε τη διατροφή μας να προτιμάμε ως είδος αλκοολ τη βότκα, την τεκίλα, το ρούμι ή το gin και να χρησιμοποιούμε όσο μπορούμε υποκατάστατα ζάχαρης με λιγότερες θερμίδες. Αυτό ισχύει και για τυχόν σιρόπια ή χυμούς που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στα πλαίσια της παρασκευής ενός κοκτέιλ. Συμπερασματικά, ακόμη και όταν ακολουθούμε υποθερμιδική διατροφή μπορούμε να εντάσσουμε με μέτρο το αλκόολ αρκεί να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας.
Το καλοκαίρι έρχεται, ας το απολαύσουμε πίνοντας κοκτέιλ στην παραλία, προσέχοντας ταυτόχρονα το βάρους μας!

Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
MSc, MBA, SRD
Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος
www.somaygies.gr.

Category: 

About the Author

Kallia Giannitsopoulou's picture

Η Γιαννιτσοπούλου Κάλλια είναι κλινική διαιτολόγος- διατροφολόγος ασκώντας καθημερινά αυτή την ιδιότητα από το 2003. Έχει ασχοληθεί με την έρευνα στο κομμάτι τις κλινικής διατροφής (Ιmperial College of Science and Technology) με τις διατροφικές διαταραχές στο Κέντρο Ημέρας Ανάσα ως διαιτολόγος υπεύθυνη για τη διατροφή διαβητικών ασθενών (σε Ενδοκρινολογικό Ιατρείο στο Μαρούσι). Το 2005 κάνει το πρώτο της ανεξάρτητο επαγγελματικό βήμα ιδρύοντας το Επιστημονικό Διαιτολογικό Κέντρο "Σώμα Υγιές" (www.somaygies.gr), στο οποίο μέχρι και σήμερα βοηθάει ανθρώπους να αποκτήσουν μια καλύτερη σχέση με την τροφή και το βάρος τους. Αποφοίτησε με άριστα από το πανεπιστήμιο Surrey της Μ. Βρετανίας (2002) και απέκτησε 2 μεταπτυχιακούς τίτλους, έναν στην κλινική διατροφή (ΜSc) από το πανεπιστήμιο του Surrey με άριστα (2003) και ΜΒΑ (2011) από το πανεπιστήμιο του Leicester. Επιπλέον, έχει σπουδάσει Life Coaching (Dip in Coach. Βlackford Centre for Coaching) και χρησιμοποιεί επιτυχώς τεχνικές αυτοβελτίωσης στις συνεδρίες διατροφής. Ο συνδυασμός γνώσεων coaching και κλινικής διατροφής βελτιστοποιεί τα αποτελέσματα ως προς την ρύθμιση του βάρους διότι βοηθάει στην καλύτερη ψυχολογική προσέγγιση του ατόμου. Η κ. Γιαννιτσοπούλου αρθρογραφεί συστηματικά από το 2005 σε περιοδικά υγείας (Prevention, Shape, The Βοdy, Elle) και εφημερίδες, ενώ ασχολείται εντατικά με την απώλεια βάρους, την κλινική διατροφή, τις διατροφικές διαταραχές και τη διατροφή στα στάδια ζωής. Παράλληλα στην παρούσα φάση γράφει το πρώτο της βιβλίο διατροφής. e-mail: info@somaygies.gr twitter https://twitter.com/soma_ygies facebook https://www.facebook.com/kalliagianni/?ref=bookmarks

0 comments on "7 light cocktails για τέλεια σιλουέτα"

Leave a Comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
CAPTCHA
Παρακαλώ συμπληρώστε το παρακάτω πεδίο.