Υλικά που θα χρειαστείτε
- 500ml νερό
- Φλούδα από δύο πορτοκάλια
- Ένα ξυλαράκι κανέλας
- 10 γαρύφαλα
- 100γρ ζάχαρη
- Ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί
Σκεύη
- 1 μεγάλη κατσαρόλα
- 1 μαχαίρι
- 1 ξύλινη κουτάλα
- 1 σουρωτήρι
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τη φλούδα του πορτοκαλιού γύρω-γύρω σε ένα ενιαίο κομμάτι
- Τοποθετήστε την φλούδα πορτοκαλιού, μαζί με τα υπόλοιπο μυρωδικά (κανέλα και γαρύφαλα) στην κατσαρόλα.
- Βράστε το νερό και τα μυρωδικά σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Διαλύστε τη ζάχαρη στο μίγμα.
- Έπειτα προσθέστε το κρασί και αφήστε να ζεσταθούν όλα μαζί τα υλικά, χωρίς όμως να βράσουν
- Στη συνέχεια, στραγγίξτε το κρασί για να αφαιρέσετε τα μυρωδικά.
Σερβίρετε όσο είναι ζεστό Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε καθημερινό κόκκινο κρασί από τον ελληνικό αμπελώνα.
Ένα Αγιωργίτικο ή ένα Merlot για παράδειγμα είναι καλή επιλογή...
0 comments on "Χριστουγεννιάτικο ζεστό κρασί"