Αξίζει να τα δοκιμάσετε. Γευστικά και παραδοσιακά!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλάκι ανθρακική αμμωνία
- 4 αυγά και 1 ασπράδι αυγού
- 2 χαρτάκια βανίλιας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το βάζουμε σε λεκάνη, ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα, ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο, τα αυγά χτυπημένα με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα χλιαρό στο οποίο έχουμε διαλύσει την ανθρακική αμμωνία. Ζυμώνουμε το αλεύρι με τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τα κουλούρια σε κορδόνι που το διπλώνουμε στα τρία ή σε όποιο σχήμα θέλουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε ελαφρά χτυπημένο ασπράδι αυγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
0 comments on "Κουλουράκια Σμυρναίικα"